Ευχαριστήριες Επιστολές & Σχόλια Επισκεπτών


Στείλτε μας τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας γιά την πρωτοβουλία μας στο Viber (6932469656) και στο info@irecycle.gr !

1o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου Δράμας

20-04-2022


20220421103405767

Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου

10-10-2019


https://kalymnos-news.gr/2019/12/ο-διευθυντής-του-νικηφορείου-γυμνασί/

Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 το 1ο Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Παντελής Έλληνας μας μίλησε για την δωρεά 15 διπύρηνων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, περιφερειακών και εξαρτημάτων στο Νικηφόρειο Γυμνάσιο από το Γιώργο Δημητρακόπουλο και την εταιρία του iRECYCLE «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Η/Υ».

Οι Υπολογιστές θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των μαθημάτων, των εργαστηρίων του σχολείου και την ψηφιοποίηση, λειτουργία της βιβλιοθήκης καθώς και του αναγνωστηρίου του Γυμνασίου.
Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας Πέλλας

11-04-2019


"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ"


Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και κυρίως οι μαθητές του σχολείου μας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην iRecycle για την δωρεά στο σχολείο μας οκτώ (8) Η/Υ που τόσο είχε ανάγκη.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε, η βοήθειά σας είναι πολύ σημαντική.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα σας.


Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κορδάλης Αντώνιος


Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης Η/Υ της iRECYCLE

19-02-2019


https://www.eef.edu.gr/el/nea/to-idryma-eygenidou-symmetehei-sto-programma-anakyklosis-iy-tis-irecycle/


idryma_evgenidou


Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης Η/Υ και προσφέρει όλους τους «παλαιούς» του υπολογιστές στην ομάδα “iRECYCLE - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Η/Υ”.

Η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ομάδα της iRECYCLE έχει θέσει ως στόχο την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό συγκεντρώνει παλαιούς ή μη λειτουργικούς Η/Υ, περιφερειακά και εξαρτήματα, τους επιδιορθώνει, τους αναβαθμίζει και τους δωρίζει σε εκείνα τα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι., που δεν έχουν επαρκείς υποδομές Πληροφορικής.


90o & 123ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών

12-02-2019

Αξιότιμε κύριε,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην iRecycle και σε εσάς προσωπικά για τη δωρεά του εξοπλισμού στα σχολεία μας.

Τα λόγια είναι φτωχά για να αποδώσουν το μέγεθος της ευγνωμοσύνης μας για την αγάπη και την αλληλεγγύη με την οποία περιβάλλετε τα Σχολεία μας και τους μαθητές τους.

Σήμερα, που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πιο δύσκολες παρά ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται, η κάθε προσφορά είναι για εμάς ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Ευχόμαστε ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε την κοινή μας προσπάθεια.

Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας, θεωρούμε, ότι στη σημερινή εποχή θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας μας, τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό σας ενημερώνουμε ότι θα αναδείξουμε αυτή τη χειρονομία σας ενημερώνοντας τους γονείς και κηδεμόνες των σχολικών μας μονάδων.

Τέλος για ακόμη φορά οι μαθητές και μαθήτριες των 123ου και 90ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Διευθυντές των Σχολείων εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους γι' αυτήν την ευεργεσία.

Με εκτίμηση,

Η Δ/τρια του 90ου Δ. Σ. Αθηνών
Πολυξένη Γιάχου

Ο Δ/ντής του 123ου Δ. Σ. Αθηνών
Γεώργιος Παπαγεωργίου


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΓΑΒΟΥΝΕΛΗΣ ΚΥΡZΟΠΟΥΛΟΥ"

11-02-2019

Αγαπητέ κύριε Δημητρακόπουλε,

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αναλυτική και άμεση ενημέρωση, καθώς και την άψογη συνεργασία.

Καλή συνέχεια στο εξαιρετικά αξιόλογο έργο σας, με την ευχή να μπορέσουμε σύντομα να συνδράμουμε την αξιέπαινη πρωτοβουλία σας με μια ακόμη προσφορά.

Στη διάθεσή σας,

Μπιάνκα Φ. Μιτίου
Δικηγόρος


Δημοτικό Σχολείο Στάμνας Αιτωλοακαρνανίας

03-11-2017


"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ"


Αξιότιμε κύριε Δημητρακόπουλε,

Ο Δ/ντής, το Διδακτικό προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Σταμνάς, σας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για την παραχώρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Σχολείο μας.

Συγκεκριμένα παραχωρήθηκαν στο σχολείο μας, 7 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 εκτυπωτές Laser Α4, 6 οθόνες, 2 ηχεία, 1 πλαστικοποιητής, 1 πολυμηχάνημα μελάνης, 1 ποντίκι, 1 Router, 1 σαρωτής, 1 Fax, 4 τηλεφωνικές συσκευές, 1 UPS και 1 Webcam.

Με εκτίμηση,

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λάμπρου Χρήστος


Δημήτριος Τάνης

27-03-2013

Καλησπέρα σας.

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Σίγουρα σας αξίζουν έπαινοι που ενεργείτε αφιλοκερδώς.

Εκπροσωπώ μια εταιρία που εδρεύει στο νομό Πέλλας, η οποία στο πλαίσιο αναβάθμισης του λογιστηρίου της ενδιαφέρεται να δωρήσει τον αποσυρόμενο εξοπλισμό σε Η/Υ και έτσι βρήκα την σελίδα σας. 
Θα ήθελα να ρωτήσω:
1) Συνεχίζετε την προσπάθειά σας μέχρι σήμερα;
2) Ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί;
3) Πως και που θα γίνει η παράδοση του εξοπλισμού (διότι δεν υπάρχει δυνατότητα ιδίας κάλυψης της μεταφοράς)
4) Υπάρχει δυνατότητα ο εξοπλισμός να δωρηθεί σε σχολεία των νομών Πέλλας/Ημαθίας λόγω εγγύτητας της εταιρίας;

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των μηχανημάτων. Είναι 3 κεντρικές μονάδες Pentium III πλήρως λειτουργικές, μαζί με κάποια υλικά που δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη (σκληροί δίσκοι, κτλ) και ίσως οθόνες, ενώ δεν έχουν εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα. Εαν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να συντάξω μια λίστα με το σύνολο του εξοπλισμού.

Αναμένω την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Τάνης

ΥΓ. Συγχαρητήρια επίσης και για την "εμμονή" σας για την σωστή σύνταξη και γραφή των Ελληνικών.


WWF: Χάρισε ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι!

Pasted Graphic

ΠΗΓΗ

Σε κούρασε με τα κολλήματά του...; Δεν υπακούει πια στις εντολές σου...; Δεν είναι αυτός λόγος να τον εξορίσεις σε ένα βουνό τοξικών σκουπιδιών για την αιωνιότητα! Ο λόγος, βέβαια, για τον κάποτε αγαπημένο υπολογιστή σου. Το ξέρεις πως υπάρχουν σύλλογοι που αναβαθμίζουν τους παλιούς υπολογιστές μας και τους χαρίζουν σε σχολεία;

Σκέψου από τα πράγματα που πετάς ή δε χρησιμοποιείς, τι αξία μπορεί να έχουν για κάποιον άλλον. Μήπως ένα βιβλίο που διάβασες και σκονίζεται σε ένα ράφι, μπορεί να είναι ένα νέο ταξίδι γνώσης για κάποιον;

Γίνε μέλος σε μια από τις πλατφόρμες ανταλλαγής προϊόντων ή σε ένα χαριστικό παζάρι. Δώσε νέα ζωή σε παλιά πράγματα και ...ποιος ξέρει, μπορεί στις προσφορές να βρεις και κάτι που χρειαζόσουν. Ευκαιρίες δε βρίσκεις μόνο στις εκπτώσεις, αλλά ίσως ακόμα καλύτερες στη δωρεάν προσφορά.

Και βέβαια... τα καινούργια πράγματα δεν κοστίζουν μόνο χρήματα. Κοστίζουν και στον πλανήτη μας, αλλά δεν το βλέπουμε στις τιμές που πληρώνουμε. Τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι τοξικά και συχνά καταλήγουν σε τεράστιους σκουπιδότοπους σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπου δηλητηριάζουν τη φύση και τους ανθρώπους. Στην Ελλάδα επίσης έχουμε μεγάλο θέμα με τη διάθεση των σκουπιδιών. Όσο για τα νέα προϊόντα, για να φτιαχτούν απαιτούν φυσικούς πόρους – μέταλλα, ορυκτά, νερό, που στερούν ζωή από τον πλανήτη μας.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις κάτι σκέψου: το χρειάζεσαι πραγματικά; Μήπως μπορείς να το βρεις μεταχειρισμένο;

Θα κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου;

Κάποιοι χρήσιμοι σύνδεσμοι για να ξεκινήσεις:

http://xariseto.gr

http://www.freecycle.org

http://vivliothiki.org/home.php

http://skoros.espiv.net/about

http://www.irecycle.gr


Γυμνάσιο Βαρθολομιού

02-03-2013

Αγαπητέ κ. Δημητρακόπουλε

Για άλλη μια φορά θέλουμε ειλικρινά να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δωρεάν χορήγηση ηλεκτρονικού υλικού στο σχολείο μας. Το έργο που επιτελείται καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό την παντελή έλλειψη στήριξης των σχολείων μας από το ίδιο το κράτος.

Οι υπολογιστές που παραλάβαμε θα αξιοποιηθούν από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαρθολομιού προς όφελος των μαθητών μας. Συγκεκριμένα το Λύκειο έχει αρχίσει να κατασκευάζει μια αίθουσα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου οι μαθητές θα μπορούν να εργάζονται πάνω στα Project που υλοποιούνται στο σχολείο στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος. Οι εκτυπωτές θα μπουν στην αίθουσα υπολογιστών, τη νέα αίθουσα Project και το γραφείο των καθηγητών.

Στο Γυμνάσιο ήδη προστέθηκαν υπολογιστές στο εργαστήριο πληροφορικής, στη γραμματεία του σχολείου και ένας σε κάθε αίθουσα. Ο Server Χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός δικτύου με υπολογιστές στο γραφείο καθηγητών με αυτούς στις αίθουσες διδασκαλίας. Έτσι ο κάθε συνάδελφος προετοιμάζει το μάθημα στον υπολογιστή του ή έχει τα αρχεία του στον προσωπικό του υπολογιστή και μπορεί να μπαίνει σε οποιαδήποτε τάξη και να παίρνει τα αρχεία του.

Οι εκτυπωτές τοποθετήθηκαν στο γραφείο καθηγητών και του Δ/ντη. Τα δε αναλώσιμα υλικά έχουν αποθηκευτεί για την επισκευή χαλασμένων μονάδων.

Σας ευχαριστούμε Θερμά για όλα.

Για το σχολείο,

Ο Δ/ντης

Χαράλαμπος Αθ. Κότσιφας
Θεολόγος


Aegean Digital TV - Εκπομπή 71 - 10/03/2012

10-03-2012

http://www.aegeandigital.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

18-05-2011

Pasted Graphic 4

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αριστοτέλους 17   
Τ.Κ.10187
Αθήνα
Τηλ.: 210 52 47 061

                                                
18-5-2011

Προς: iRecycle

Καλημέρα σας,

Ζητάμε τη βοήθεια σας, με τη προσφορά από μέρους σας, ενός τουλάχιστον υπολογιστή.

Τα μηχανήματα που δουλεύουμε στην αιμοδοσία είναι αρκετά παλιά, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διεξαγωγή του έργου μας.

Πραγματικά η βοήθειά σας, είναι πολύτιμη.

Εμείς από τη πλευρά μας το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στη δική σας προσφορά, είναι να την αναφέρουμε τόσο στο περιοδικό μας «Αιμοδοσία και Εθελοντισμός» που διανέμεται δωρεάν πανελλαδικά σε όλα τα νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, σε πάνω από 50.000 αντίτυπα, όσο και στο site μας http://www.aimodosia.org αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.

Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκρισή σας στις ανάγκες μας.
Να 'στε πάντα καλά, αναμένω απάντησή σας.

- Σταματίνα Παππά
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων


Το iRecycle παρέπεμψε Δωρητές απ' ευθείας στην κυρία Παππά, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μηχανογραφήσεως της Αιμοδοσίας.


Γυμνάσιο Βαρθολομιού

17-02-2011

Κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις και για το πολύ χρήσιμο υλικό που μας έστειλες.

Φυσικά υποβάλλουμε ξανά αίτηση μιας και υπάρχει πάντα ανάγκη για αναβάθμιση των υπολογιστικών υποδομών του σχολείου μας.

Επιπλέον να σε προσκαλέσουμε όποτε σε φέρει ο δρόμος σου από το Βαρθολομιό να σε φιλοξενήσουμε για φρέσκο ψάρι και ύπνο αν χρειαστείς.

Μέχρι στιγμής δοκίμασα τους 5 SCSI σκληρούς 9 GB που είχε ο Pentium III Proliant, στον server που ετοιμάζω (HP Proliant DL380 G3 που μας είχες στείλει την προηγούμενη φορά). Ευτυχώς όλοι έπαιζαν μια χαρά. Αν πάντως προκύψει κανένας μεγαλύτερος SCSI δίσκος θα μας ήταν πολύ χρήσιμος.

Τώρα για τις μνήμες ξαναγράφω τις προδιαγραφές ώστε όποτε βρεθούν να μας έχετε υπ' όψιν: Μνήμες PC2100 2.5V 266MHz (ή DDR333/PC2700) 184 pin unbuffered DDR μεγαλύτερες από 128 MB (μέχρι το πολύ 512 MB, οι μητρικές είναι MSI μοντέλο ms-6533e).

Ευχαριστούμε πολύ για το σημαντικότατο έργο που επιτελείτε και περιμένουμε νέα σας.

Κότσιφας Χαράλαμπος - Διευθυντής
Βοβός Ανέστης - Καθηγητής Πληροφορικής


Εφημερίδα "ATHENS VOICE": Το παλιό πι-σι… προσφέρει κοινωνικό έργο

30-06-2010

Pasted Graphic 1

Εφημερίδα "ATHENS VOICE"
Τεύχος 304, Σελίδα 38 - Μορφή .PDF

Γράφει η Σάντρα-Οντέτ Κυπριωτάκη

Σταμάτα να πετάς τους παλιούς υπολογιστές, τα ποντίκια, τα πληκτρολόγια, τις κάρτες!
Αν δεν θέλεις να κάνεις την κάρτα γραφικών κοσμήματα ή το κουτί, τραπεζάκι, υπάρχει η τέλεια, όχι μόνο οικολογική, αλλά και «κοινωνική» λύση.

Ένας “tech freak” με κοινωνική συνείδηση τύπος, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, ξεκίνησε το iRecycle. Πρόκειται για μια κοινωνική ανακύκλωση υπολογιστών. Τους πας τον παλιό –όχι υπερβολικά βρόμικο ή μη επισκευάσιμο– υπολογιστή και περιφερειακά τα οποία δεν χρειάζεσαι. Εκείνοι βάζουν τις μαγικές ικανότητές τους, τα επισκευάζουν και τα προωθούν σε σχολεία, ΤΕΙ και ΑΕΙ, που δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές πληροφορικής.

«Μας πήραν τηλέφωνο από ένα σχολείο της επαρχίας όπου είχαμε στείλει υπολογιστές και μας ζήτησαν να τους στείλουμε έναν για τη γραμματεία. Κάνουν επανειλημμένα αιτήσεις στο υπουργείο εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουν λάβει απάντηση…» μου λέει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στο site βρίσκει κανείς αναλυτικά ό,τι πληροφορία χρειάζεται ώστε να ανακυκλώσει «κοινωνικά» τον υπολογιστή του, καθώς και στοιχεία για το ποια σχολεία έχουν κάνει αίτηση και ποια έχουν λάβει hardware.

«Δυστυχώς, όμως, ούτε οι εταιρείες ούτε ο κόσμος έχουν μπει ακόμη σε αυτή τη λογική. Η ιδέα υπάρχει στο εξωτερικό από παλιά, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη την ανταπόκριση που περιμέναμε» προσθέτει ο «μπαμπάς» του irecycle.

Τέλος πια στον τεχνολογικό αναλφαβητισμό! Εντάξει;

Info: www.irecycle.gr ,  210 7797.380, 693 2469656


Κωνσταντίνος Καρσιώτης

27-03-2010

Καλημέρα σας,

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για την ιδέα σας και την πρωτοβουλία σας. Την θεωρώ καταπληκτική και ελπίζω να διαδοθεί.

Θα ήθελα να μου αποστείλετε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα μπορούσα να σας παραδώσω τα αντικείμενα; Είμαι απο Κόρινθο και υπάρχει κάποιος εδώ που να το αναλαμβάνει;


Γιώτα Μακροπούλου

27-03-2010

Καλημέρα σας,

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για την ίδεα σας. Την θεωρώ καταπληκτική και ελπίζω να διαδοθεί.

Έχω τον παρακάτω εξοπλισμό διαθέσιμο και θα ήθελα να μάθω ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τον δωρίσω:

1 οθόνη CRT HITACHI
1 H/Y Pentium 4 2.4 GHz με 1GB RAM
1 ζευγάρι ηχεία
1 scanner Epson
Όλα λειτουργουν άψογα.

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά.

Φιλικά,

Γιώτα Μακροπούλου


Φίλιππος Μαραγκός

15-03-2010

Γειά σας,

Έχω στην κατοχή μου μια οθόνη CRT Preview PX-772 και θέλω να την δωρίσω. Πείτε μου σας παρακαλώ ποιά διαδικασία θα ακολουθηθεί και αν είναι δυνατόν θα ήθελα να την δώσω το γρηγορότερο δυνατόν (αν γίνεται και μέσα στην εβδομάδα) γιατί έχω έλειψη χώρου.

Συγχαρητήρια για το έργο σας!!!

Φιλικά,

Φίλιππος Μαραγκός


Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

16-02-2010

Καλημέρα σας,

Διαθέτω μια οθόνη CRT 17" της Philips σε πλήρη λειτουργική κατάσταση την οποία προτιμώ να δωρισώ παρά να ανακυκλώσω. Επίσης διαθέτω κάποια παλαιά CD-ROMs, PC Cases & διάφορα μικρο-εξαρτήματα. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορείτε να μου στείλετε πληροφορίες πως να σας παραδώσω τα αντικείμενα;

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος


Λύκειο Βαρθολομιού

16-12-2009

Ο Διευθυντής, ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού σας ευχαριστούν για την προσφορά δύο υπολογιστών.

Ο Διευθυντής,

- Γεώργιος Πυλαρινός


Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

18-11-2009

Η διεύθυνση, οι σύλλογοι των καθηγητών και των κηδεμόνων, καθώς και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού σας ευχαριστούν για τη γενναιόδωρη προσφορά σας.

Ο Διευθυντής,

- Βύτανος Γεώργιος


Γυμνάσιο Βαρθολομιού

10-11-2009

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία σας για την προσφορά απαραίτητων υλικών για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας: δύο υπολογιστές και ενός φασματοσκόπου και ελπίζουμε σε μία μελλοντική συνεργασία μας.

Ο Διευθυντής,

- Κότσιφας Χαράλαμπος
Θεολόγος


Ιωάννης Αλεξιάδης

04-11-2009

Καλή σας ημέρα,

Η ιδέα σας μου φαίνεται πολύ καλή και σύντομα θα έχω από την εταιρεία μου εξοπλισμό διαθέσιμο.

Θα ήθελα επίσης να προτείνω να δημιουργήσετε ένα group στο facebook για μεγαλύτερη διάδοση της ιδέας σας.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια.

- Ιωάννης Αλεξιάδης


Γυμνάσιο Βαρθολομιού

01-10-2009

Καλημέρα σας! Στο σχολείο μας έχουμε 13 παλιούς υπολογιστές. Σκεφτόμαστε να τους κάνουμε thin-clients για UBUNTU αλλά δεν έχουμε καλό server. Επιπλέον χρειαζόμαστε και μερικούς ακόμα clients και ένα ένα πιο γρήγορο switch (έχουμε 16θυρο hub στα 10Mbps οπότε thin-clients δεν θα δούλευαν καλά λόγω collisions).

Υπάρχει ακόμα η σκέψη να φτιάξουμε έναν έξυπνο διαδραστικό πίνακα χρησιμοποιώντας ένα projector, ένα PC και ένα Wii remote. Για λεπτομέρειες δείτε εδώ (Low-Cost Multi-point Interactive Whiteboards Using the Wiimote): http://johnnylee.net/projects/wii/

Ευχαριστούμε πολύ και συνεχίστε την αξιέπαινη προσπάθειά σας!


Άννα Παπαδοπούλου

18-09-2009

Καλή σας μέρα.

Θα έχω διαθέσιμο κάποιον εξοπλισμό σε λίγο καιρό και σκέφτομαι σοβαρά να σας τον δωρίσω γιατί πιστεύω ότι η ιδέα σας είναι καταπληκτική!

Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε πως θα μπορούσα να σας τα στείλω; Τον τόπο, τον τρόπο και τις ώρες;

Ευχαριστώ πολύ.


Αντώνιος Νταραγιάννης

08-09-2009

Καλημέρα,

Κατ' αρχάς, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας και θα ήθελα και εγώ να συνεισφέρω με τον τρόπο μου και να δωρίσω κάποια εξαρτήματα.

Αλλά απά ότι κατάλαβα δεν ειναι δυνατόν γιατί δεν υπάρχουν εταιρίες courrier που θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας.

Υπάρχει δυνατότητα να τα φέρω εγώ κάπου τα πράγματα σε εσάς;

Ευχαριστώ.

- Νταραγιάννης Αντώνιος


Χριστίνα Λουκοπούλου

19-06-2009

Κ. Δημητρακόπουλε, γειά σας και πάλι,

Ελπίζω το νέο site να πάει καλά και να έχει την απήχηση που του πρέπει.

Όποτε μπορείτε ελάτε από το γραφείο να παραλάβετε τους εκτυπωτές.

Φιλικά,

- Χριστίνα Λουκοπούλου


Σχολές Ξένων Γλωσσών "ΣΙΓΜΑ"

13-06-2009

Pasted Graphic 2

Κύριε Δημητρακόπουλε,

Η προσπάθεια σας είναι όντως αξιέπαινη. Θα κρατήσουμε το υλικό έως τον Σεπτέμβριο όπως μας λέτε. Πιθανόν μέχρι τότε να υπάρχουν και άλλα πράγματα διαθέσιμα. Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε επικοινωνία σας.

Χαιρετισμούς,

- Σ. Σαγιά


Τάσος Αναγνωστόπουλος

10-06-2009

Αγαπητό iRecycle,

Η ιδέα σας είναι σπουδαία, και νομίζω ότι πρέπει να τύχει γενικότερης υποστήριξης. Όμως, δυστυχώς από μια πρώτη περιήγηση στο site, δε μου είναι σαφές πώς θα μπορέσω να δωρίσω τον παλιό εξοπλισμό μου. Θα ήθελα να σας ζητήσω λοιπόν, αφενός να με ενημερώσετε, αν είναι εύκολο, για το τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να κάνω μια δωρεά (πού μπορώ να τον παραδώσω, τι ώρες λειτουργούν τα κέντρα συλλογής, πόσο εύκολη είναι η διαδικασία, κλπ.), και αφετέρου να προτείνω να αναρτήσετε αυτήν την πληροφορία σε ένα πολύ κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο σημείο στο site σας, μιας και είναι από τις πρώτες πληροφορίες που ο επισκέπτης ψάχνει να βρει.

Με εκτίμηση,

Τάσος Αναγνωστόπουλος


Εφημερίδα "Δημοκρατική της Χίου": Άχρηστα για μας, πολύτιμα για τους άλλους!

25-05-2009

Pasted Graphic 5

Εφημερίδα "Δημοκρατική της Χίου"
http://www.dimokratiki.org/?p=9219

Γράφει η Ειρήνη Κώτη

“iRecycle”, ανακύκλωση υπολογιστών.

Μέσα από μια διαδρομή παράξενη, αλλά εν τέλει ενδιαφέρουσα, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα την εφαρμογή και στην Ελλάδα της Κοινωνικής Ανακύκλωσης Η/Υ.

Με τον τίτλο “iRecycle” μεταφέρεται στα καθ’ ημάς, από ανθρώπους της πληροφορικής, μια δράση μη κερδοσκοπική, εμπνευσμένη από αντίστοιχες στο εξωτερικό, με στόχο την καταπολέμηση του Τεχνολογικού Αναλφαβητισμού στη χώρα μας.

Μπορεί πριν από λίγα χρόνια οι υπολογιστές να συγκαταλέγονταν στην συνομοταξία των «εξωτικών» ειδών, τεχνολογία άγνωστη, δυσπρόσιτη και επίφοβη, από άποψη κόστους και διαχείρισης.

Δειλά στην αρχή, δυναμικά αργότερα μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, έγιναν προσιτοί, μας έγιναν απαραίτητοι, τόσο, που να απορούμε πως τα καταφέρναμε προηγουμένως χωρίς αυτούς. Σήμερα πια, τρέχουμε να προλάβουμε τις ραγδαίες εξελίξεις τους, σε μηχανήματα, εφαρμογές, προγράμματα και βοηθήματα.

Πολλοί χρήστες καταφέρνουν να μη μείνουν πίσω. Στην πορεία, συχνά, συσσωρεύουν, αποθηκεύουν, άχρηστα και ξεπερασμένα υλικά, μη ξέροντας που να τα «πετάξουν», καθώς το υπερσύγχρονο μοντέλο του σήμερα, σύντομα γίνεται παρωχημένο.

Κι όμως την ίδια στιγμή υπάρχουν ακόμη νέοι άνθρωποι που δεν έχουν την ευκαιρία, το προνόμιο ή τα μέσα πρόσβασης σ’ αυτόν τον αυτονόητο, για κάποιους, κόσμο της Τεχνολογίας.

Η μη κερδοσκοπική δράση «iRecycle» λοιπόν, έχει όραμα. Συγκεντρώνει παλαιούς ή μη λειτουργικούς Η/Υ, περιφερειακά και εξαρτήματα, τους επιδιορθώνει, τους αναβαθμίζει.

Φιλοδοξεί να εξοπλίσει με Η/Υ όλα τα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία δεν έχουν επαρκείς υποδομές Πληροφορικής λόγω ανεπάρκειας ή αδιαφορίας του Ελληνικού Κράτους.

Θέλει να δώσει στους μαθητές τη δυνατότητα να χειρίζονται αποτελεσματικά και ορθά την τεχνολογία ώστε και τα μη προνομιούχα ή κοινωνικά αποκλεισμένα Ελληνόπουλα να έχουν επαφή με την σύγχρονη τεχνολογία και να μειωθεί ο Τεχνολογικός Αναλφαβητισμός στην χώρα μας.

Δωρητές μπορούν να γίνουν Εταιρείες, Οργανισμοί, Ιδιώτες ή Δημόσιες Αρχές, που έχουν παλαιούς Η/Υ (Mac – PC – Linux), ή/ και, περιφερειακά, εξαρτήματα, τα οποία δεν χρειάζονται ή δεν λειτουργούν.

Με το σύνθημα «Μην τα πετάτε στα απορρίμματα!» οι υποστηρικτές της δράσης αναλαμβάνουν να τα εισάγουν στο πρόγραμμα “Κοινωνικής Ανακύκλωσης Η/Υ”. Χορηγοί μεταφοράς είναι εξίσου επιθυμητοί.

Οι βασικοί υποστηρικτές της δράσης, Mac Support Net, Unix Support Net, Windows Support Net, με πρακτικές διασφάλισης εισροής- εκροής και ορθολογικής διαχείρισης, με οργανωμένη, σαφή καταγραφή όρων και δεδομένων, δημοσιοποιούν το project στην ιστοσελίδα www.irecycle.gr.

Η πρόσκληση «Μοιρασθείτε λοιπόν το όραμα μας! Εμείς προσφέρουμε αφιλοκερδώς τον χρόνο μας και την εργασία μας! Εσείς;» συνοδεύεται από σαφείς και εύκολες πρακτικές βοήθειας για τον καθένα μας και μας προ(σ)καλεί σε επικοινωνία και ενεργή συμμετοχή. Σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε.